Interjú Emily Hart írónővel!

Egyre több magyar író fedi fel magát az irodalmi életben. Nincs könnyű dolguk a magyar szerzőknek, az olvasók kevesebb esélyt adnak nekik, mint a külföldi íróknak, akikkel tömve van a piac. Szerencsére bőven akad hazánkban is tehetség, ám őket bátorítani kell, hogy megmutassák igenis tudnak olyat alkotni, amit, ha a kezünkbe veszünk, csak kínok között tudjuk letenni, mert annyira faljuk a sorokat. Emily Hart írónő hamarosan megjelenő könyve Az örökség is ilyen, amit volt szerencsém az elsők között elolvasni. Hamarosan erről is érkezik a bejegyzésem, de most kedvem támadt egy kicsit faggatni az írónőt, hogy jobban megismerjük őt. 

5d4ef51ca31ebbbf317e6bb5a217262e.png

Az olvasóközönség még nem találkozott veled, mi az amit megosztanál magadról velünk?

Az inkognitóm megőrzése mellett, annyit árulnék el, hogy gyerekkorom óta írok. Akkoriban még verseket és leginkább csak magamnak. Gimnáziumban egyik barátnőmmel írtunk egy könyvet, ami egy karácsonyi mese volt. Aztán kicsit háttérbe szorult az írás az életemben, majd megírtam Az Örökség című könyvem 2013-ban. Elkezdtem írni egy másik történetet is, de a sok visszautasítás az első könyvemmel elvette a kedvem, így az félbe maradt. 

Nagyon hangzatos és szép nevet választottál, hogyan lettél Emily Hart?

A második, félbemaradt könyvem hősnőjét hívták így.

Rengeteg író azért kezd el írni, mert történt valami a múltjában, amit könnyebb feldolgoznia, ha papírra veti nekünk. Veled is hasonló a helyzet?

Van pár dolog a könyvemben, amit a saját életem ihletett, de azt nem árulnám el, hogy mi. :-)

A környezetedben barátok, családtagok tudják, hogy írsz?

Néhányan tudják, de nem igazán hirdetem. Sajnos, sok a rosszindulatú ember. Nem kell, hogy mindenkinek tetsszen az, amit csinálok, de sokszor nagyon bántóan fejezik ki magukat, ezért inkább titokban tartom.

Mesélj picit nekünk az első könyvedről. Hogyan született? Mennyire volt nehéz megírni? Mi az, ami inspirált benne?

Pár éve a kezembe akadt Kate Mosse A kripta c. könyve, és megragadott a több szálon és idősíkon futó cselekmény. Elolvastam tőle a Labirintus című könyvet is, majd felnyitottam a laptopom. 

Nem mondanám, hogy nehéz volt megírni, inkább, hogy rövidek voltak a napok. Éjjel-nappal tudtam volna írni. Kicsit utána is olvastam a helyszíneknek és a kornak, amiben a múlt szál fut. Amennyire lehet  történelemhű akartam lenni.

Már tudjuk, hogy az első könyved történelmi romantikus lesz. Miért pont ezt a műfajt választottad?

Egy kis romantika, úgy gondolom, minden nő lelkének kell. Hol máshol találhatnánk tökéletesebb férfiakat, mint ott? Mi lehet romantikusabb, mint egy múltbeli helyszín. Hiszen nem jártunk ott, nem emlékszünk rá, nyugodtan idealizálhatjuk egy kicsit. :-)

Mennyi ideig írtad a könyvedet?

5 hónapig.

Írnál róla nekünk, hogy betekintést nyerjünk mire számítsunk?

Az egyik szál Los Angelesben játszódik, ahol egy lány megörökli a családi birtokot, és a padláson egy ládában megtalálja egyik őse naplóját. Ebből következik a múltbeli szál. A könyvben kicsit azt boncolgatom, hogy meg van-e írva a sorsunk, vagy minden csak véletlen.

Itthon sem könnyű a könyvkiadás, főleg ismerté/elismerté válni, te mégis ezt az utat választottad a Book Dreams Kiadónál. Mit remélsz, hogyan fogadják majd a könyvedet?

Nagyon izgatott vagyok, és talán ideges is, mert szeretném, ha másoknak is tetszene. Kicsit tartok tőle, hogy a negatív visszajelzések elveszik majd a kedvem, de a Kiadótól rengeteg segítséget és támogatást kapok.

A kitűzött céljaim: újabb könyveket írni, és vezetni a blogom. Interjúkat készíteni és cikkeket írni, mert nem csak íróként, de olvasóként is nagyon szeretem a könyveket. Ezt a szeretet akarom átadni másoknak is.

Mikorra tervezted a kiadást? Papír vagy ebook formában lesz beszerezhető?

Jövő év elején már szeretném, ha megjelenne e-book formában, és ha lesz rá igény, akkor tavaszra nyomtatott formában is.

Számíthatunk tőled következő könyvre is? Ha igen, maradsz a műfajnál vagy belekóstolsz esetleg másba is?

Egy történelmi romantikus könyvsorozat van most készülőben, ami csak egy síkon fog futni, de lesz benne sok izgalom. A napóleoni háborúk utáni Angliájában fog játszódni, és lesz benne árulás, kémkedés, kalózok, gyilkosság és humor is.

 

Az interjú hamarosan folytatódik...

Addig is kövessétek az írónő oldalát, lépjetek be a csoportjába és figyeljétek a részleteket. 

bd-bann2.jpg